Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / 5 voordelen van RPA

5 voordelen van RPA

Robotic Process Automation maakt het mogelijk om digitale processen te automatiseren. Hier zijn 5 grootste voordelen van de inzet van RPA.

Weten wat Robotic Process Automation voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk ons opleidingsprogramma ‘RPA voor starters’.

Bekijk 'RPA voor starters'

De 5 voordelen van RPA

Robotic Process Automation automatiseert repetitieve digitale taken die wij als mens dagelijks uitvoeren. Deze “saaie” taken moeten wij meerdere keren op een dag uitvoeren. Hierdoor ervaren wij mensen hem als saai, maar dat is juist de reden waarom RPA er zo gek op is!
Daarnaast kan een “robot” of “botje” eenvoudig dingen die wij als mens niet kunnen.

Tijdbesparend – Een botje kan dus taken van jou overnemen, vooral taken die je veelvoudig uit moet voeren. Hier zijn ze gek op! Waar wij vol goede moed naar ons werk gaan en (hopelijk) na een uur of 8 het werk weer mogen neerleggen, is een botje pas net opgewarmd. Een robot werkt namelijk 24/7 zonder blikken of blozen aan een stuk door. Kun je nagaan wat er voor werk verzet kan worden wanneer je er een aantal robot collega’s naast zet!

Accuraat – Een foutje of typo is snel gemaakt, misschien ben je er zelfs al wel een tegengekomen in de bovenstaande tekst. Voor de leesbaarheid niet zo’n ramp, maar wat nou als dit in de boekhouding een ‘nulletje’ te veel of te weinig is? Omdat een robot alleen maar kan en doet wat hem geleerd is zullen dit soort knullige foutjes er niet meer insluipen.

Kostenbesparend – ‘Het vreet geen brood’ is in dit geval dus letterlijk. Tuurlijk behoeft ook een digitale assistent af en toe aandacht om te kijken of alles nog loopt zoals je wil. Het mooie is echter dat hij geen loon wil hebben en geen pauze wil. Daarnaast is de techniek al zo ver dat bepaalde elementen als blokken hergebruikt kunnen worden om zo een nieuwe robot te bouwen.

Hogere kwaliteit – Het elimineren van kleine foutjes betekent vanzelfsprekend een hoge kwaliteit. Daarnaast heb je meer tijd over voor innovatie of procesverbetering.

Betere wendbaarheid – Met het inzetten van robots kan je meer taken aan en ben je dus wendbaarder om andere taken op te pakken. Daarnaast kan je ‘gedeeltes’ van je digitale assistent hergebruiken voor een nieuwe digitale assistent die weer andere taken kan uitvoeren.

RPA trainingen

RPA trainingen

Inspiratiesessie ‘De komst van de Digitale Workforce’

Bekijk training

RPA implementeren

Bekijk training
Aanrader

Bouw een botje

Bekijk training

Opleiding RPA Business Analist

Bekijk training

Opleiding RPA Developer

Bekijk training
In de spotlights
Meer over automatiseren leren? Bekijk ons opleidingsprogramma 'RPA voor starters' of neem contact met Steven op!
Bekijk 'RPA voor starters'

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen