Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / Design in VR

Design in VR

Bedenken, tekenen en bouwen, gelijk even bekijken en indien nodig wat onderdelen verplaatsen. Een proces wat binnen product design eerder weken kon duren. Het kan nu zo snel als je zelf kan denken en tekenen met design in VR! 

Momenteel werken en denken de meeste designers nog in 2D. Toch is het volgens grote marktpartijen als Google, Facebook, Apple en Microsoft slechts een kwestie van tijd tot hele designafdelingen werken in 3D. Nu hoor ik je bijna denken dat dit nogal logisch is omdat zij hier belang bij hebben. Toch zijn er ook al grote bedrijven als bijvoorbeeld Ford of McLaren overtuigd van de grote meerwaarde van het ontwerpen met 3D en geeft de Universiteit van Antwerpen hun studenten de mogelijkheid om design in VR te leren. 

Waarom design met VR? 

Laten we eerst even beginnen met het huidige proces. Normaliter worden de meeste producten eerst 2D geschetst. Deze schets wordt uitgewerkt in een digitale hoge kwaliteit tekening, deze wordt vervolgens omgezet in een 3D model met speciale software. Pas dan heb je een 3D model die je kan bekijken in een VR omgeving. 

Zoals je ziet kan je, wanneer je direct in VR ontwerpt, een aantal stappen overslaan. Iets wat grote kosten efficiëntie oplevert. Ook ziet je proces met de opdrachtgever er compleet anders uit. Je kan de opdrachtgever namelijk vanaf het begin eenvoudig mee laten kijken. Tijdens het bouwen kan je daardoor eenvoudig om feedback vragen en al sparrend je schetsen aanpassen of een onderdeel verplaatsen. Is het eenmaal af, dan kan je gedetailleerd en zeer realistisch laten zien hoe het is geworden. 

Vanzelfsprekend hoef je hier ook niet langer meer voor bij elkaar te komen. Het bespreken en bekijken kan gewoon in je eigen virtuele omgeving en het product kan je vrij bewegen, schalen en onderdelen/lagen laten zien of juist laten verdwijnen. 

Veelgestelde vragen

VR staat voor Virtual Reality

Met Virtual Reality kan je jezelf in een, vooraf gemaakte, digitale wereld bevinden.

Met Virtual Reality kan je jezelf in een digital wereld bevinden. Deze wereld kan allemaal vormen hebben; een vergaderruimte, achtbaan, spelletje of klaslokaal. Hierdoor is de inzetbaarheid enorm breed.

Bij Virtual Reality bevind je jezelf in een digitale wereld, bij Augmented Reality komt er een digitale laag over de ‘normale’ wereld. Denk bij Augmented Reality bijvoorbeeld aan Pokémon Go.

VR trainingen

VR trainingen

Favoriet

Masterclass AR – VR

Bekijk training
Tip!

Virtual Reality Appliance

Bekijk training

Inspiratiesessie Extended Reality

Bekijk training
In de spotlights
Trainer
Meer weten over VR / AR of XR? Neem contact met Robert op of kijk naar onze Inspiratiesessie Extended Reality!
Bekijk inspiratiesessie

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen