Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / Digitale transformatie

Digitale transformatie

Waar voorheen digitaliseren het inscannen van een fysiek document was, gaat digitale transformatie vandaag de dag veel verder. Doordat er zoveel mogelijk is met computers zijn de mogelijkheden omtrent digitalisering en digitale transformatie ook bijna onbeperkt geworden. Maar wat betekent nou eigenlijk ‘digitaliseren’ en wat is de ‘digitale transformatie’? Volgens verschillende bronnen op het internet is digitaliseren het omzetten van analoge gegevens naar digitale gegevens, ook wel data genoemd.

Wat houdt digitaliseren en digitale transformatie in? 

Proces optimaliseren

Maar nu hoor ik je denken? Het omzetten van analoge gegevens naar digitale gegevens, dan heb je hetzelfde document op de computer, handig…. Maar dit gaat heel ver. Zo kun je op deze manier hele processen automatiseren. En doordat je zoveel data hebt kun je ook exact zien waar in het proces zaken vastlopen en dus nog verbeterd kunnen worden. Dit is dus doorlopend proces waarbij je het proces steeds meer kunt optimaliseren en zo efficiëntie kunt verhogen.

Digitale transformatie, smart city, informatiegestuurd werken

Processen automatiseren

Een andere toepassing van digitale transformatie is het toepassen van workflows en automatisering. Denk bijvoorbeeld aan de facturen die binnenkomen. Toen deze nog met de post binnen kwamen moest een medewerker deze facturen controleren en uit betalen. Doordat deze tegenwoordig digitaal binnenkomen kan het systeem automatisch controleren of de factuur klopt en zo kan die zonder tussenkomst van een medewerker worden uitbetaald. Dit scheelt manuren, geld en tijd. Daarnaast is de kans op fouten ook kleiner geworden. Een computer maakt geen foutje tijdens het optellen van getallen of een andere slordigheidsfout omdat die er even met zijn hoofd niet bij is.

Naast het betalen van facturen kun je ook denken aan het digitaal transformeren van je inkoop en de daarbij passende voorraad. Doordat je een steeds beter beeld hebt van de vraag (verkoop) kun je hier gemakkelijker je inkoop op aanpassen. Daarnaast kun je door de digitalisering van de inkoop en voorraad continu zien hoeveel voorraad je hebt en waar deze zich bevindt. Daarnaast kun je ook real-time bijhouden waar je producten zich bevinden in het bestel proces en hoeveel klanten nog wachten op hun producten. Toen dit allemaal nog handmatig moest gebeuren zat men vaak met over voorraad of met tekorten.

Voordelen digitaliseren en digitale transformatie

Kortom, de digitale transformatie biedt veel mogelijkheden voor organisaties. De belangrijkste voordelen zijn:

Snelle doorlooptijd van processen
Automatische verwerking van documenten
Real-time toegang tot heel veel informatie
Minder foutgevoelig
Inzichtelijk waar de knelpunten in de processen zitten
Gelijktijdig werken aan eenzelfde document
Gemakkelijk informatie delen
Een duurzame volgende stap voor je organisatie
MvR Academy uil met golf

Wie zijn MvR Academy en MvR Digital Workforce?

MvR Academy en MvR Digital Workforce zijn bedrijven die zijn ontstaan vanuit MvR & Partners, wat al jaren een betrouwbare ondersteunende partner is van de publieke sector. De passie voor digitalisering en technologische ontwikkelingen heeft ervoor gezorgd dat MvR een Academy heeft opgericht om individuen en organisaties kennis op dit vlak mee te geven.
MvR Digital Workforce is ontstaan vanuit de filosofie dat iedere medewerker een eigen robot naast zich zou moeten hebben.
Zij helpen organisaties bij het bepalen van hun digitale strategie en specialiseren zich in het ontwikkelen en inzetten van digitale assistenten. Zij doen dit met praktische toepassingen van AI, RPA en Data. Ze adviseren, ontwikkelen en leveren kant en klare digitale assistenten as a service.

MvR Academy
Omgevingswet
MvR Digital Workforce
In de spotlights
Slimmer met je data en gegevens omgaan? Kijk eens naar de website van MvR Digital Workforce of neem contact met Steven op voor de andere mogelijkheden.
MvR Digital Workforce

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen