Digivaardigheid Programma Gemeenten
Productiever werken? Meer plezier in je werk? Een boost voor jouw carrière? Investeer in jezelf en je collega’s en wordt nu digitaal vaardig!Ook geen onnodig tijdverlies of gefrustreerde medewerkers meer? Neem contact met Karlijn op.
Contact opnemenWaarom digivaardigheid?
De Nederlandse bevolking is digitaler dan ooit; de moderne burger is altijd online en communiceert via digitale kanalen. Ook de overheid speelt hierop in; elke gemeente biedt haar dienstverlening digitaal aan voor burgers en bedrijven. De vraag is: lukt dit achter de schermen ook altijd? Kunnen gemeentelijke medewerkers alle digitale ontwikkelingen bijhouden en zijn ze een volwaardige gesprekspartner voor de ‘digiburger’?
“MvR heeft sinds 2010 meer dan 15.000 overheidsmedewerkers digivaardiger gemaakt!”
Met de digivaardigheidstrainingen van MvR Academy zijn jij en je collega’s binnen een mum tijd van weer up-to-date! Deelnemen kan vanaf elk niveau, van een training tekstverwerken in Word tot een inspiratiesessie over de mogelijkheden van robotisering. Alles om de digitale vaardigheden te verbeteren.
Werk je niet bij de gemeente, maar willen jij en je collega’s wel digivaardiger worden? Kijk dan bij ons digivaardigheid programma “Digivaardigheid voor iedereen”.
Naar digivaardigheid voor iedereenHoe werkt het digivaardigheid programma?
Omdat jij de uitdagingen en digitale leerbehoeften van jouw medewerkers kent, kun je als geen ander kiezen wat goed zou zijn voor jouw organisatie. Omdat wij de uitdagingen die digitalisering met zich meebrengt als geen ander kennen, hebben wij deze samengevat in een aantal pakketten, zoals te zien is op de afbeelding.
Je kunt uit één of meerdere digivaardigheid pakketten kiezen welke passen bij de opleidingsbehoeften en vraagstukken die je binnen jouw organisatie tegenkomt. De trainingen worden standaard online aangeboden, zodat iedereen locatie-onafhankelijk kan meedoen. Uiteraard is een fysieke training ook mogelijk als dat beter past.



Veel gestelde vragen
Digivaardigheid is bestaat volgens ons uit 2 componenten. Digitale vaardigheden en digitaal bewustzijn. Het gaat over dingen kunnen, maar ook hoe jij handelt in een digitale omgeving.
Het belangrijkste is dat je nieuwsgierig bent! Wees niet bang om een nieuw programma uit te proberen en kijk om je heen hoe andere met digitale hulpmiddelen omgaan. Vraag hen om hulp of kijk of trainingen zijn in hetgeen dat je wil leren.
Voor iedereen, de techniek blijft zich ontwikkelen en het is belangrijk om op te hoogte te blijven.
Omdat de technologie niet stil staat, daarnaast wil Nederland aan de digitale Europese top staan. Voordat je het weet ben je ingehaald door de techniek en kan je niet meer meekomen in het digitale tijdperk. Lees ook ons bericht waarom digivaardigheid.
21e -eeuwse vaardigheden zijn 11, door SLO – Kennisnet geformuleerde, competenties die belangrijk zijn om mee te komen in de digitale transformatie;
- Communiceren
- Samenwerken
- Sociale en Culturele vaardigheden
- Zelfregulering
- Kritisch denken
- Creatief denken
- Problemen oplossen
- Computional thinking
- Media wijsheid
Volgens ons hebben ze allemaal een andere naam, maar bedoelen we precies hetzelfde. Het zijn vaardigheden die wij nodig hebben om mee te kunnen komen in de digitale transformatie.