Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / Het eerste superyacht is verkocht in de Metaverse!

Het eerste superyacht is verkocht in de Metaverse!

De metaverse wordt volgens sommige kenners een wereld die parallel aan onze eigen wereld gaat lopen. Net als hier komen er hele economieën en sectoren. Persoonlijk dacht ik dat we hier nog ver vandaan waren totdat het volgende mijn aandacht greep.

In de metaverse, een digitale wereld, gebeurt er op dit moment van alles en nog wat! Er wordt van alles gemaakt en verhandeld in de vorm van NFT’s. Je kan stukken land kopen, kunst en…….. EEN MEGA YACHT!

Mensen die mij hebben ontmoet weten dat ik een enorme liefde heb voor boten, daarom moest ik hier dus wel iets over schrijven!

Het jacht

“The Metaflower Super Mega Yacht” is een superjacht met 3 dekken, twee heliplatformen een dansbad, bubbelbad en DJ-booth. Hoe ziet zoiets majestueus eruit? Zie de afbeelding hiernaast.

Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik hiermee de rechtmatige eigenaar geen kwaad aandoe. Mocht dit het geval zijn, dan verwijder ik graag de afbeelding.

Het luxe virtuele jacht mocht weg voor een magere 150 Etherium, op dat moment $650.000. Iedere superjacht eigenaar weet dat dit een schijntje is. Daarnaast zitten de kosten vaak niet in de aankoop en verkoop, maar in de zogenoemde ‘running costs’. Deze ‘running costs’ zijn kosten om het schip te onderhouden en bedragen normaliter 10% van de waarde per jaar. Daar komt je met een digitaal jacht dan maar weer mooi mee weg!

The Sandbox

De eigenaar van “The Metaflower” moet wel eerst The Sandbox betreden voordat deze van het jacht kan genieten. The Sandbox is een vorm van Metaverse, een digitale wereld, die iets weg heeft van het spelletje minecraft en een blokkige, lego achtige omgeving is.
Deze virtuele wereld is gebouwd op de Etherium-Blockchain waar spelers land kunnen bezitten, bouwen en geld verdienen door creaties binnen het platform te verkopen als NFT.

Veelgestelde vragen

VR staat voor Virtual Reality

Met Virtual Reality kan je jezelf in een, vooraf gemaakte, digitale wereld bevinden.

Met Virtual Reality kan je jezelf in een digital wereld bevinden. Deze wereld kan allemaal vormen hebben; een vergaderruimte, achtbaan, spelletje of klaslokaal. Hierdoor is de inzetbaarheid enorm breed.

AR betekend Augmented Reality.

Augmented Reality is een digitale laag die doormiddel van een bril of telefoon over de echte wereld wordt geplaatst.

Door het gebruik van Augmented Reality kan je dingen die er niet echt zijn toch laten zien. Bijvoorbeeld een bank in een woonkamer, terwijl de woonkamer leeg is. Een nog te bouwen gebouw op de aanstaande bouwplaats, of kleding over lichaam zodat je digitaal kan ‘passen’.

In de spotlights
Trainer
Benieuwd naar andere technologieën? Bekijk onze inspiratiesessies of neem contact met me op voor de mogelijkheden.
Bekijk inspiratiesessies

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen