Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / Onze aanpak

Onze aanpak

Blended learning, digitale leeromgeving, social learning. De één vindt het prettig om eerst zelf in de theorie te duiken, de ander gaat liever meteen in de praktijk aan de slag. Bij het ontwikkelen van onze trainingen maken wij dan ook gebruik van verschillende leervormen.

Klassikale leeromgeving

Ook wel de ’traditionele’ leervorm. Bij klassikale trainingen komen deelnemers op een fysieke locatie, bijvoorbeeld een klaslokaal, bijeen om de training te volgen. Dit kan zijn op de trainingslocatie van MvR Academy zijn als bij jouw bedrijf als incompany training.

Het voordeel van een klassikale leeromgeving is dat de aandacht voor het groepsproces groot is en er ruimte is voor een hoge mate van interactie tussen de deelnemers.

Klassikale leeromgeving

Digitale leeromgeving

Wat steeds meer opkomend is, is een virtual classroom, ofwel een digitale leervorm. Deze kun je inzetten wanneer een klassikale training wenselijk, maar niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat deelnemers uit verschillende regio’s komen of omdat er vaker vanuit huis gewerkt wordt.

De digitale trainingen bij MvR Academy zijn zo opgezet dat ze de klassikale training nabootsen, maar dan in een virtuele setting.

Een voordeel van een digitale leeromgeving? De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid! Denk bijvoorbeeld aan samenwerken in groepjes in zogenaamde ‘break-out rooms’, of samen een mindmap maken op een virtueel whiteboard. Bovendien zijn digitale trainingen altijd en overal toegankelijk, én besparen ze ook nog eens op reistijd. Een ideale en duurzame optie dus!

Digitale leeromgeving

E-learning

De leervorm e-learning is voortgekomen uit de digitale ontwikkelingen van de afgelopen decennia en is momenteel de modernste manier van leren. Een e-learning is een goed instrument om in te zetten zodat deelnemers in hun eigen tempo en op ieder gewenst moment online een training kunnen volgen.

Eén van de grootste voordelen van een e-learning is dan ook de flexibiliteit die deze leermethode met zich meebrengt. Je bent geen hele dag kwijt aan een training én kan gewoon thuis aan de slag.

E-learning

Blended learning

De naam zegt het eigenlijk al, bij blended learning wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van online- en offline leermethoden.

Volg je een blended leertraject, dan krijg je bijvoorbeeld de ene keer klassikaal les van een trainer op een fysieke locatie en doe je de keer erop thuis een e-learning.

Waarom er steeds vaker voor blended learning wordt gekozen is omdat het mensen meer vrijheid geeft, gezien een gedeelte online of digitaal gevolgd kan worden.

Digivaardig medewerker

Serious gaming

Bij serious gaming wordt een spel gebruikt voor een serieus doel; zo voelt leren minder als leren. De games die wij gebruiken in onze trainingen zijn gebaseerd op het principe van learning by doing.

Serious gaming wordt niet alleen gebruikt om simpelweg te leren, maar ook om gedragsverandering te bevorderen. De kracht van de games is dat ze onderhoudend, boeiend en meeslepend zijn.

Hoe werkt dit nou precies? Serious gaming combineert kennis en spelelementen om specifieke vaardigheden, kennis en houdingen aan te leren. Zo bevatten de spellen onder andere uitdagingen en beloningen. Hiermee wordt de deelnemer gestimuleerd om verder te spelen en de materie tot zich te nemen.

Serious gaming

UilVeel gestelde vragen

Indien de training een volle dag duurt wel, anders dien je voor je eigen lunch te zorgen. Op locatie is catering aanwezig.

Ja, bij onze locatie in Maarssen is een grote parkeergarage aanwezig. Een dagkaart kost €5,-.

Ja, onze trainingslocatie in Maarssen ligt naar het station.

Beide, dit staat aangegeven op de trainingspagina.

Ja, alle deelnemers ontvangen een certificaat.

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen