Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / RPA in de publieke sector

RPA in de publieke sector

Gemeenten, waterschappen, omgevingsdiensten, provincies en andere overheden gaan ook steeds meer mee in de digitale transformatie. Hierdoor zijn wat extra handjes regelmatig welkom. Door het inzetten van RPA in de publieke sector kunnen taken worden overgenomen en worden geholpen met piekbelasting.

De hele wereld om ons heen wordt steeds digitaler, dus ook in de publieke sector vindt een enorme digitaliseringslag plaats. Vanzelfsprekend leidt dit ook tot meer digitale taken voor de medewerkers. Gelukkig zijn er de digitale assistenten en robots die de medewerkers kunnen ondersteunen. Hieronder een aantal praktische voorbeelden hoe MvR Digital Workforce helpt met de inzet van RPA in de publieke sector.

Robots

Voorbeelden van RPA in de publieke sector

VTH Assistent – Een assistent die meehelpt gegevens op te halen, aanvragen aanmaakt in zaaksystemen en vakapplicaties, checks uitvoert om de aanvragen in behandeling te nemen.

DIV Assistent – Een ondersteunende assistent die medewerkers meehelpt bij digitale informatievoorziening. Zo kunnen zij zaakgerichtwerken, datagedreven werken of informatiegestuurd werken.

FIN Assistent – Een assistent die zorgt dat de stamgegeven en administratie worden bijgehouden en accuraat is.

DOC Assistent – Een digitale postmedewerker die inkomende poststromen leest, interpreteert, herkend en classificeert.

TOZO en TONK Assistent – Een tijdelijke digitale assistent die zelfstandig de TOZO en TONK aanvragen verwerkt, checkt en archiveert. Aan de hand van de aanvraag maakt de assistent zelf een betalingsvoorstel.

Migratie Assistent – Een assistent die in staat is om grote hoeveelheden data over te zetten. Terwijl dit wordt gedaan wordt elk document herkend, gecheckt, overgezet en ingeboekt.

HRM Assistent – Een assistent die nieuwe medewerkers helpt met het verkrijgen van de juiste rechten en een VOG voor ze aanvraagt.

Contract Assistent – Een assistent die contracten maakt, controleert en muteert. De robot kan zelfstandig mailen met klanten over (voorgenomen) wijzigingen.

Functioneel beheer assistent – Een assistent die in staat is om tickets op te volgen vanuit Topdesk of Assyst. Zaken als foutmeldingen, verzoeken van indiensttreding of reset van accounts kan de robot zelfstandig uitvoeren.

Veelgestelde vragen

Robotic Process Automation maakt het mogelijk om digitale repetitieve taken te automatiseren.

RPA staat voor Robotic Process Autiomation

De 5 grote voordelen van Robotic Process Automation zijn;

  1. Tijdbesparend
  2. Accuraat
  3. Kostenbesparend
  4. Hogere kwaliteit
  5. Betere wendbaarheid

Er zijn een aantal randvoorwaarden aan een proces om deze te automatiseren. Een proces moet;

  • Repetitief zijn
  • Gebaseerd zijn op regels
  • Een bulk proces zijn

Nee, RPA kan menselijk handelen op de computer nadoen, maar niet zelf ‘nadenken’ of beslissingen nemen. RPA voort alleen uit.

RPA kan net als IPA processen automatiseren, toch zit er een significant verschil in. RPA kan een mens op de computer ‘nadoen’; knippen/plakken, typen, programma’s openen en op knoppen drukken. RPA kan alleen geen beslissingen maken of dingen ‘begrijpen’, hiervoor heeft het een laagje kunstmatige intelligentie nodig. Wanneer je deze samen combineert krijg je IPA

RPA trainingen

RPA trainingen

Inspiratiesessie ‘De komst van de Digitale Workforce’

Bekijk training
Aanrader

Bouw een botje

Bekijk training

RPA implementeren

Bekijk training
In de spotlights
Meer weten over RPA in de publieke sector? Neem contact met Steven op, of kijk op de website van MvR Digital Workforce
MvR Digital Workforce
MvR Digital Workforce
MvR Academy
MvR Academy

Wie zijn MvR Academy en MvR Digital Workforce?

MvR Academy en MvR Digital Workforce zijn bedrijven die zijn ontstaan vanuit MvR & Partners, wat al jaren een betrouwbare ondersteunende partner is van de publieke sector. De passie voor digitalisering en technologische ontwikkelingen heeft ervoor gezorgd dat MvR een Academy heeft opgericht om individuen en organisaties kennis op dit vlak mee te geven.
MvR Digital Workforce is ontstaan vanuit de filosofie dat iedere medewerker een eigen robot naast zich zou moeten hebben.
Zij helpen organisaties bij het bepalen van hun digitale strategie en specialiseren zich in het ontwikkelen en inzetten van digitale assistenten. Zij doen dit met praktische toepassingen van AI, RPA en Data. Ze adviseren, ontwikkelen en leveren kant en klare digitale assistenten as a service.

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen