Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / Sales en marketing met Virtual Reality

Sales en marketing met Virtual Reality

Virtual Reality wordt gezien als de toekomst, met de komst van de Metaverse is de verwachting zelfs dat er een hele nieuwe economie ontstaat. Welke vormen van sales en marketing met Virtual Reality kunnen we nu al terugvinden? 

Technologie en sales gaan al een heel aantal jaren hand in hand samen. Door de komst van Virtual Reality krijgen sales en markering ineens een hele andere dimensie. Zonder dat we hier te ver op doorgaan is bijvoorbeeld alleen al de dimensie van de Metaverse. Meta (Facebook) kondigde namelijk 13-04-2022 aan dat ze gebruikers virtuele bezittingen laten verkopen.

Sales en marketing met Virtual Reality, of eigenlijk Extended Reality. 

Ookal kopt de header sales met VR, eigenlijk is sales met XR beter op zijn plek. Wat je namelijk vooral terug ziet komen is het gebruik van Extended Reality. Dit is een verzamelnaam voor zowel Virtual Reality als Augmented Reality. 

Virtual Reality is een 360 omgeving die je betreedt door het opzetten van een VR-bril. Hierin kan je laten zien wat je wil. Verkoop je bijvoorbeeld grote machines die je niet onder je arm meeneemt? Dan kan je de potentiële koper toch de machine tot in de kleinste details laten zien! Je kan de machine draaien, kleiner en groter maken of stukken uitlichten of laten verdwijnen.
Omdat je een digitaal iets bij je hebt kan je hem uiteraard zeer eenvoudig personaliseren met kleuren of logo’s.
Een andere toepassing die al veel wordt gebruikt zijn gebouwen. Het is leuk dat je als projectontwikkelaar of architect een rol met tekeningen bij je hebt, maar het is natuurlijk beter als je alvast door je aanstaande gebouw kan lopen! 

Augmented Reality kan doormiddel van een scherm met camera (telefoon, tablet etc.) of een bril een digitale laag over de ‘echte’ wereld leggen. Een herkenbaar voorbeeld is bijvoorbeeld het spelletje Pokémon Go of de filters van Snapchat of FaceTime.
Een niet nader te noemen Scandinavisch interieur bedrijf heeft bijvoorbeeld AR verwerkt in een app. Zo kan je in woonkamer kijken hoe de bank of kast staat zonder dat je hem eerst moet kopen. Er is ook een voorbeeld van een supermarkt die een sterren kok op je aanrecht laat uitleggen hoe je iets klaar moet maken, of kledingmerken die je laten zien hoe hun kleding je staat. 

VR trainingen

VR trainingen

Favoriet

Masterclass AR – VR

Bekijk training
Tip!

Virtual Reality Appliance

Bekijk training

Inspiratiesessie Extended Reality

Bekijk training
In de spotlights
Trainer
Meer weten over VR / AR en XR? Neem contact met Robert op of bekijk onze Inspiratiesessie XR!
Inspiratiesessie XR

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen