Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / Samenwerken in VR

Samenwerken in VR

Mede door Covid-19 is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om met elkaar te vergaderen in Teams, Zoom, Skype of Meet. De volgende stap hierin staat al voor de deur, vergaderen in Virtual Reality!

Digitaal vergaderen, wie doet het tegenwoordig niet. Het scheelt een hoop gedoe, reistijd en het is onafhankelijk van een locatie. Lekker makkelijk dus.
De stap naar het volgende hoofdstuk is dan ook niet zo groot, samenwerken in Virtual Reality!

Samenwerken in VR

Virtual Reality zorg ervoor dat je vanaf elke locatie, met stabiel internet, digitaal kan samenwerken met anderen die in dezelfde ruimte zitten. Je kan vergaderen, brainstormen, eigenlijk kan je gewoon alles wat je op kantoor kan. Ook de middelen zijn hetzelfde, je kan je laptop meenemen om notities te maken, tekenen op een whiteboard, presentaties geven en commentaar plaatsen bij documenten.

Met VR kan je zelfs verder gaan dan op een ‘normaal’ kantoor. Omdat je in een virtuele ruimte zit kan je zelfs een digitaal 3D-objecten met elkaar ontwerpen, bekijken en uit elkaar halen.

Samenwerken in VR

Hoe kan je samenwerken in VR?

Om te kunnen samenwerken in VR heb je een VR-bril nodig. Deze zet je op om een digitale ruimte te betreden. Deze digitale ruimte komt uit een programma welke je zelf kan laten maken naar je eigen wens. Ook zijn er kant en klare oplossingen en programma’s zoals bijvoorbeeld Rumii, Facebook Horizon Workrooms of vTime.

In de virtuele ruimte verschijnen jij en je collega’s als avatar. Dat is een digitaal poppetje wat echt aanwezig is in de ruimte. Vaak kan je de avatar maken zoals je wil, dus een kopie van jezelf of een zelfbedacht personage.

De impact van Corona op samenwerken met VR

Voor de coronacrisis zagen weinig mensen de toegevoegde waarde van samen in een virtuele wereld. Het klonk als verre toekomstmuziek of een leuk speeltje. Sinds corona is dit beeld sterk veranderd en ziet iedereen de meerwaarde van een digitale (samen)werkomgeving die je vanuit huis kan benutten. Met de bredere acceptatie van Virtual Reality wordt onder andere digitaal vergaderen nog realistischer, waardoor de noodzaak om elkaar fysiek te zien afneemt.

Extended reality

Veelgestelde vragen

VR staat voor Virtual Reality

Met Virtual Reality kan je jezelf in een, vooraf gemaakte, digitale wereld bevinden.

Met Virtual Reality kan je jezelf in een digital wereld bevinden. Deze wereld kan allemaal vormen hebben; een vergaderruimte, achtbaan, spelletje of klaslokaal. Hierdoor is de inzetbaarheid enorm breed.

Bij Virtual Reality bevind je jezelf in een digitale wereld, bij Augmented Reality komt er een digitale laag over de ‘normale’ wereld. Denk bij Augmented Reality bijvoorbeeld aan Pokémon Go.

VR trainingen

VR trainingen

Favoriet

Masterclass AR – VR

Bekijk training
Tip!

Virtual Reality Appliance

Bekijk training

Inspiratiesessie Extended Reality

Bekijk training
In de spotlights
Trainer
Meer weten over VR / AR en XR? Neem contact met Robert op of bekijk onze inspiratiesessie Extended Reality
Bekijk inspiratiesessie

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen