Dé kennispartner van de digitale transformatie
Incompany
Op aanvraag

Beter Samenwerken
Escape room

Samenwerken, probleemoplossend denken en werken aan diverse vaardigheden. Een escape room is een perfecte omgeving om samen met je collega’s te ontdekken dat nieuwe ontwikkelingen leuk en nuttig is!

Welk team kan als eerste de code kraken en de deur openen?

Leerdoelen

 • Inleiding specifiek thema
 • Creativiteit en samenwerking worden altijd op de proef gesteld
 • Specifieke leerdoelen worden in overleg opgesteld

Op aanvraag

Startdatum Op aanvraag
Tijd Op afspraak
Locatie Incompany

Omschrijving van deze training

Een game in de vorm van een escape room is zeer geschikt voor het creëren van bewustwording rondom samenwerking. Met het doorbreken van vaste denkpatronen en open te staan voor samenwerken wordt de eerste stap gezet in de bewustwording. Door op speelse wijze te ontdekken en te experimenteren wat samenwerken inhoudt en daarbij een link te leggen met de praktijk kunnen houding en gedrag beïnvloed worden.

Duur: 1 uur

Programma van deze training

Het concept van een escape room is dat een groep deelnemers in een afgesloten ruimte wordt gezet waarin ze verschillende opdrachten moeten uitvoeren en de code te kraken om de ruimte te kunnen verlaten. De uitgangspunten voor een escape room zijn:

 • Er is een thema en een leidende case (in overleg met de opdrachtgever vast te stellen in een sessie). Vanuit dit thema worden de deelnemers meegenomen in de gewenste situatie.
 • Het ontsnappen gebeurt aan de hand van verschillende opdrachten die met elkaar in verbinding staan. Elke opdracht leidt tot een code of tot een volgende opdracht. Door een combinatie van denken en doen worden alle deelnemers betrokken.
 • Alleen door samenwerking kan je eruit komen!
  Enkele onderdelen zijn individueel op te lossen, maar de escape room bevat zeker ook onderdelen die alleen opgelost kunnen worden door samenwerking.
 • Het is spannend, stimulerend en doorbreekt vaste denkpatronen.
  Deelnemers worden met een cijferslot opgesloten in een ruimte. De sessie start met een (video)boodschap om de case in te leiden. In de ruimte zijn allerlei elementen aanwezig om opdrachten uit te voeren. Een precieze omschrijving ontbreekt vooraf zodat de deelnemers samen moeten uitvinden wat zij gaan doen. De opdrachten die zij binnen de tijd uitvoeren leiden tot de code om te ontsnappen.

Doelgroep

Een escape room kan door iedereen gespeeld worden binnen de organisatie.

Deze training Incompany volgen?

Wist je dat alle trainingen ook incompany gegeven kunnen worden? Door de training incompany te volgen zijn jullie in control. Jullie bepalen de datum, tijd en leervorm die het best bij jullie past. Op deze manier worden alle medewerkers voorzien van dezelfde kennis, definities en methodieken. Bovendien kunnen we de incompany training aanvullen met herkenbare voorbeelden en cases die zich voordoen binnen jouw organisatie.

Zie ook onze incompany pagina voor meer informatie!

Interesse in deze training?

Kies de juiste datum en schrijf je direct in.

Op aanvraag

Escape room Beter Samenwerken
Tijd Op afspraak
Locatie Incompany
Op aanvraag

Gerelateerde trainingen

Serious Game Onderweg naar Zaakgericht Werken

Bekijk training
Maar liefst 4875 keer

Serious Game Transparant naar de klant

Bekijk training

Toepasbare Regels Ontwikkelen

Bekijk training
In de spotlights
RPA

Zoek je iets specifieks?
We helpen je graag.

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen