Dé kennispartner van de digitale transformatie
Home / Voorbeelden van RPA

Voorbeelden van RPA

RPA kan repetitieve digitale taken automatiseren en is gek op dezelfde taak over en over uitvoeren. Iets wat wij als mens vaak als ‘saai’ ervaren. Op deze pagina geven we je een aantal voorbeelden van RPA.

Voorbeelden van RPA

Bij RPA hebben we het over software robots of ook wel digitale assistenten. Deze technologische ontwikkeling maakt het mogelijk om het menselijk handelen is digitale (administratieve) processen te automatiseren. Dit doen we door software te bouwen die deze menselijke handelingen nadoen, et voila, de RPA is geboren.

Deze menselijke handelingen kunnen bijvoorbeeld kopiëren/plakken, velden invullen, op knoppen klikken, slepen en typen zijn. Zo is de assistent dus in staat om bijvoorbeeld een document aan te maken in word, hier iets in te vullen, deze op te slaan als PDF en vervolgens te verzenden als bijlage in Outlook. Handig, zeker als je dit over en over zou moeten doen!

Hieronder een aantal praktische voorbeelden van RPA; robots en digitale assistenten die zijn gebouw door MvR Digital Workforce.

Digitale assistent voor het Radboud UMC

De Vecozo-assistent

Het Radboud UMC kent, net als ieder ander ziekenhuis, vele ondersteunende zorgprocessen. De administratieve last die hierbij komt kijken is groot. Een groot aantal berichten gaan heen en weer en belangrijke informatie moet worden uitgewisseld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Vecozo. Vecozo is een portaal voor digitale berichtenuitwisseling in de zorg. Het is bedoeld voor zorgaanbieders, zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten en andere ketenpartijen die betrokken zijn.

In dit portaal kan de zorgaanbieder in zijn eigen omgeving gegevens ophalen die relevant zijn voor cliënten. Tot voor kort moesten medewerkers die een beroep wilden doen op deze relevante documenten handmatig inloggen op het portaal van Vecozo en alle gewenste bestanden ophalen. Dit was vervelend en tijdrovend werk, en had daarbij weinig toegevoegde waarde.

Daar is nu verandering in gekomen met de Vecozo-assistent. Radboud UMC heeft sinds kort een eigen digitale assistent die al het benodigde berichtenverkeer met Vecozo, inclusief alle bestanden die hieraan gekoppeld zijn, op zich neemt. Dit veelvoorkomende proces hoeft hierdoor niet meer door de mens te worden gedaan, maar wordt volledig uit handen genomen. De assistent logt in op de website van Vecozo, downloadt alle declaraties waarvan de retourbestanden nog niet zijn gedownload en zet deze vervolgens in de juiste lokale mappen waardoor ze verder verwerkt kunnen worden. Hierdoor is de medewerker geen onnodige tijd meer kwijt en zijn alle documenten continu up-to-date. Met dagelijks ruim 200 documenten levert het ruim 3 uur per dag op die de medewerker nu ergens anders aan kan besteden.

Robotic Process Automation computer
Robotic Process Automation assistent

Een assistent in ERP-applicaties (Oracle, SAP of MS Dynamics)

MvR Digital Workforce weet hoe lastig het soms kan zijn om in een ERP-applicatie (bijv. Oracle, SAP of MS Dynamics) een factuur handmatig in te voeren en af te handelen, of om een nieuwe leverancier of klant aan te maken. Of wat je allemaal moet doen om een nieuwe gebruiker aan te maken of om het systeem opnieuw te testen, na een update.

Wij weten ook dat er nog steeds veel met Excel en Access gewerkt wordt en dat medewerkers veel tijd kwijt zijn met het handmatig invoeren van data of het er juist weer uithalen voor rapportage.

Allemaal activiteiten die weinig tot geen bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van je organisatie, maar juist zorgen voor de nodige werkdruk en alle daarbij behorende consequenties.

MvR Digital Workforce kan vanuit haar cloud platform voor een groot aantal ERP applicaties, ‘kant-en-klare’ digitale assistenten leveren, die de meest voorkomende processen binnen Manufacturing & Supply Chain organisaties kunnen afhandelen.

Zo hebben we voor diverse Nederlandse en internationale manufacturing & supply chain organisaties een of meerdere digitale assistenten actief, die zich bezighouden met de volgende taken:

  • het aanmaken van relaties (leveranciers, klanten)
  • het matchen en boeken van facturen
  • het aanmaken en onderhouden van artikelen (items)
  • het updaten van prijslijsten, kostprijzen
  • het aanmaken van verkooporders
  • het documenteren van shipping documenten
  • het plannen en aanmaken van werkorders
  • het verwerken van RMA zendingen (retouren)
  • het aanmaken en onderhouden van projecten
  • het uitvoeren van testscripts (na een update / change)

Klantcases van MvR Digital Workforce

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie voorbeelden van digitale assistenten en robots. Kijk ook eens op de website van MvR Digital Workforce voor een volledig overzicht van de klantcases.

Robots

RPA trainingen

RPA trainingen

Aanrader

Bouw een botje

Bekijk training

RPA implementeren

Bekijk training

UiPath Studio basis (klassikaal)

Bekijk training

Inspiratiesessie ‘Inzet van een Digital Workforce voor Healthcare organisaties’

Bekijk training
In de spotlights
Meer over RPA toepassingen weten? Neem contact met Steven op of laat je inspireren tijdens onze inspiratiesessie 'De komst van de Digital Workforce'!
Bekijk inspiratiesessie

Zij gingen je voor

Alphen aan den Rijn
Gemeente Roermond
Hilversum Mediastad
Kampen